Elef Neshikot – 1000 de săruturi de Dragobete 0

Elef Neshikot – 1000 de sărutări de Dragobete
Joi, 24 februarie 2022, 19:00

Conectează-te cu ZOOM ID: 841 5079 2187 parola: jcc sau cu un singur click pe www.live.jcc.ro

■ Despre iubire în iudaism cu Rabinul Zvika Kfir ■ Cupluri de aur din comunitate

Dragobetele este, conform credinţei populare, un duh poznaş şi capricios căruia trebuie să îi câştigi bunăvoinţa. Motiv pentru care trebuie să te asiguri că în ziua respectivă nu încalci tradiția. Să ne bucurăm o dată în plus de semnele venirii primăverii și de importanța iubirii în viața noastră, alături de aceia de pe meleagurile pe care ne-am născut.

Considerat ca fiind patronul dragostei, al bunei dispoziții, deschizător al primăverii și fiu al Babei Dochia, Dragobetele este întâmpinat cu flori.

Tradiții și obiceiuri de Dragobete: În dimineaţa de Dragobete, la ţară, fetele se îmbracă frumos şi pornesc prin văi şi lunci, culegând primele flori ale primăverii. Noi, orășenii putem cumpăra brânduşe, viorele sau ghiocei. Aceste flori ne vor ajuta să rămânem tineri şi vor înlătura invidia şi eventualele gândurile rele îndreptate asupra noastră. Florile uscate se aruncă pe o apă curgătoare în ziua de Sânziene, ca toate relele să plece la vale odată cu ele.

Dacă în ziua de Dragobete sunteți împreună cu cel sau cea pe care o iubiți, fie şi pentru câteva clipe, veţi fi împreună tot anul. Dacă sunteți singuri şi visați la el sau la ea, vorbiți-le în această zi şi li se vor deschide ochii în privinţa voastră.

Cine vede pupăza în ziua de Dragobete va avea noroc tot anul. Ceea ce vă dorim tuturor. :) Iar dacă vedem o pereche de păsări, vom fi iubiți mereu – și slavă Domnului, e plin orașul de porumbei. :)

subscribe to comments RSS

There are no comments for this post

Please, feel free to post your own comment

* these are required fields

Centrul Comunitar Evreiesc Bucuresti is powered by WordPress and FREEmium Theme.
developed by Dariusz Siedlecki and brought to you by FreebiesDock.com