Album de Familie – Ausschnitt 0

Album de Familie 2 – Max Ausschnitt
Miercuri, 17 februarie 2021, 19:00 – online

Numele lui Max Ausschnitt, personalitatea despre care vom vorbi astăzi și al cărui Album de Familie îl vom răsfoi, e strâns legat atât de industria utilajelor grele şi a armamentului, cât şi de pungile de plastic cu fermoar (zip bags), pe care încă le folosim astăzi.

Cu: ■ conf. univ. dr. Felicia WALDMAN ■ dr. Oana MARINACHE ■ ing. Ivan Eric BLOCH, Președintele Comunității Evreilor Lugoj

Conectează-te la eveniment:
ZOOM cu ID: 826 1718 1458 PAROLA: jcc
■ conectează-te cu un singur click pe www.live.jcc.ro
■ live pe pagina de Facebook a JCC București

Este foarte important să vorbim despre oamenii care au făcut mari cariere prin inteligența, educația, studiile lor și nu în cele din urmă prin spirit antreprenorial și muncă susținută. Personalități precum Max Ausschnitt, Nicolae Malaxa, Ion Gigurtu, Oscar Kaufman, Nicolae Shapira, Ion Bujoiu, Dumitru Mociorniţă, Lazăr Margulies, au fost marii industriaşi ai României, oamenii care s-au ridicat prin forţe proprii și au contribuit la dezvoltarea economică a României.

De la el ne-au mai rămas și astăzi urmele uzinelor metalurgice Titan-Nădrag-Călan (TNC), pe care le-a fondat în perioada interbelică, și poveştile din timpurile în care era acţionar principal la Uzinele de Fier şi Domeniile Reşiţa (UDR). Urmașii lui Max Aușnit locuiesc în SUA, dar simt încă sângele de român-evreu din care își trag rădăcinile.

Coordonator proiect: Delia MARC

subscribe to comments RSS

There are no comments for this post

Please, feel free to post your own comment

* these are required fields

Centrul Comunitar Evreiesc Bucuresti is powered by WordPress and FREEmium Theme.
developed by Dariusz Siedlecki and brought to you by FreebiesDock.com