Concert Clasic: Trei Pianiști, un Pian și o Soprană 0

Concert Clasic: Trei Pianiști, un Pian și o Soprană
Duminică, 20 noiembrie 2022, 11:00, JCC București, parte a Bucharest Jewish Film Festival. Accesul liber.

■ Soprana Andreea Novac ■ Iosef Ion Prunner ■ Lena Vieru Conta ■ Cristian Niculescu

Soprana Andreea Novac este membră a ansamblului Operei Naționale din București și o prezență activă pe scenele de operă, concert și recital din țară, precum Opera Națională București, Ateneul Român, Sala Radio, Opera Română din Cluj-Napoca ș.a. Recitalurile sopranei includ arii, cantate și lieduri din literatura muzicală românească și universală, de la baroc și până la contemporan.

Iosef Ion Prunner, Director Artistic al Filarmonicii „George Enescu” între anii 2018-2021, este dirijorul Corului Academic al Filarmonicii „George Enescu”. Începând cu anul 2000 a colaborat cu cele mai importante orchestre din Europa: Filarmonica din Berlin (2019), Orchestra Radio Berlin (în anii 2013, 2019), London Symphony Orchestra (2017), Orchestra Filarmonică din Israel (2017), având colaborări și cu marii dirijori al lumii: Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Kirill Petrenko, Vladimir Jurowski, Sergiu Comissiona ș.a.

Lena Vieru Conta este născută la Moscova într-o familie de muzicieni, a studiat pianul la București, Salzburg, Moscova și Geneva cu Gabriel Amiras, Carlo Zecchi, Lev Naumov și Harry Datyner. Arta sa interpretativă acoperă repertorii de muzică clasică și contemporană. A susținut concerte și recitaluri în România, Germania, Franța, Elveția, Olanda, Canada și Statele Unite.

Cristian Niculescu – în urma debutului ca pianist cu Orchestra Națională Radio din București în anul 1986 și a recitalului de debut de la Ateneul Român în anul 1988, a concertat ca solist cu numeroase orchestre din România. După anul 1999 a concertat regulat printre altele cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, cu Orchestra Națională și cu Orchestra de Cameră Radio din București. A fost invitat la renumite festivaluri internationale, printre care în Germania la Berliner Festspielen, Musik-Bienale für Zeitgenössische Musik Berlin, Hamburger Musik-fest, și în România la Festivalul International „George Enescu” și la „Săptămâna Internațională a Muzicii Noi”.

Info: 021-320.26.08 |  0760-67.09.22

 

subscribe to comments RSS

There are no comments for this post

Please, feel free to post your own comment

* these are required fields

Centrul Comunitar Evreiesc Bucuresti is powered by WordPress and FREEmium Theme.
developed by Dariusz Siedlecki and brought to you by FreebiesDock.com