Croitoresele de la Auschwitz 0

Croitoresele de la Auschwitz
Joi, 27 ianuarie 2022, 19:00, online
cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

În program: Maia Morgenstern ■ Prezentarea volumului „Croitoresele de la Auschwitz” ■ Ceremonie ■ mesajul tău #We Remember*

Alătură-te și tu campaniei #WeRemember – scrie pe o coală albă textul #WeRemember și arată-l spre cameră la un moment dat în cadrul evenimentului.

Conecteaza-te la ZOOM ID: 879 2486 7832 parola: jcc sau conecteaza-te cu un singur click pe www.live.jcc.ro

Viața lor a atârnat de un fir de ață… Un tiv descusut, un material ars cu fierul de călcat, orice greșeală le putea aduce moartea celor 25 de croitorese din atelierul de modă înființat în interiorul lagărului Auschwitz-Birkenau. Însă fiecare rochie reușită însemna o nouă șansă la viață și o nouă șansă de a-și croi drumul spre libertate. Cuvintele, cusăturile și poiveștile lor nu trebuie uitate! Volumul, semnat Lucy Adlington și prefațat de Maia Morgenstern, a apărut în 2021 la Bookzone.

* Campania #WeRemember a fost inițiată de Congresul Mondial Evreiesc (World Jewish Congress) în urmă cu câțiva ani, pentru ca fiecare dintre noi să se asigure că lecția Holocaustului nu este uitată! Participanții urmează trei pași simpli: scriu #WeRemember (Ne amintim) pe o foaie de hârtie, se fotografiază prezentând coala de hârtie spre cameră (selfie) iar apoi partajează fotografia pe rețelele sociale folosind #WeRemember.

subscribe to comments RSS

There are no comments for this post

Please, feel free to post your own comment

* these are required fields

Centrul Comunitar Evreiesc Bucuresti is powered by WordPress and FREEmium Theme.
developed by Dariusz Siedlecki and brought to you by FreebiesDock.com