Keshet București, ediția XX 0

Seria de conferințe „Keshet” la JCC
Duminică, 7 aprilie 2024, 10:30

Ediția cu numărul XX a seriei de conferințe „Keshet” aduce în atenția dvs. două personalități:

■ Andrei OIȘTEANU, antropolog, va susține prezentarea aniversară, la împlinirea vârstei de 75 de ani, „Sebastian vs. Eliade: Cronica unei prietenii accidentate”

■ Ethan SCHMEISSER, dirijor, pianist la Opera Națională București, originar din Israel, va susține prezentarea „Muzica de operă evreiască și israeliană”

Regretăm, locurile disponibile au fost epuizate!

Accesul este liber, cu condiția înscrierii prealabile pe www.inscriere.jcc.ro

Programul ediției a XX-a a „Keshet”:
10:00 Gustări, cafea, ceai
10:30 Ethan Schmeisser – „Opera evreiască și israeliană”
11:15 Pauză de cafea
11:30 Andrei Oișteanu – „Sebastian vs. Eliade”
13:00 Bufet de prânz

Accesul este liber, cu condiția înscrierii prealabile pe www.inscriere.jcc.ro

De asemenea, editura „Hasefer” va fi prezentă cu un stand de carte.

Andrei OIȘTEANU, binecunoscut etnolog, istoric și antropolog român evreu, este membru fondator și cercetător la Institutul de Istorie a Religiilor din cadrul Academiei Române și membru în Consiliul științific al institutului.

Este de asemenea profesor asociat la Centrul de Studii Ebraice, Universitatea din București, fiind membru în consiliul științific al centrului și președintele Asociației Române de Istorie a Religiilor.

Este membru al Comisiei de Folclor și Etnologie a Academiei Române și al International Union of Ethnological and Anthropological Sciences (Londra), precum și membru al Grupului pentru Dialog Social.

Este, de asemenea, membru în Comitetul educațional al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și membru al European Association for Jewish Studies (Oxford, Marea Britanie) și membru în consiliul editorial al publicațiilor Journal for the Study of Antisemitism, Journal of Contemporary Antisemitism (Academic Studies Press, Boston), Studia Hebraica și al editurii Hasefer, precum și colaborator permanent al Revistei 22.

În 2006, președintele României i-a conferit Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită în domeniul istoriei religiilor și pentru promovarea operei lui Mircea Eliade”, iar în 2005 președintele Italiei i-a conferit Ordinul Stella della Solidarietà Italiana.

Ethan SCHMEISSER este un dirijor și pianist născut în Israel, care a absolvit cum laude secția de dirijat de la Academia de Muzică din Tel Aviv, și gradul al doilea sub îndrumarea regretatului Mendi Rodan.

A dirijat Orchestra de Cameră din Israel, Camerata Jerusalem, Orchestra Simfonică din Haifa, Orchestra Simfonică din Rishon LeZion, Orchestra Simfonică Raanana, Israel Sinfonietta Beer Sheva, Orchestra Simfonică IBA din Ierusalim și Barrocade. A mai dirijat și la Festivalul de Muzică de la Perugia.

Schmeisser a lucrat ca clavecinist și pianist pentru producții de operă și a fondat Ansamblul Bononcini și Ansamblul de voce feminină de la Veneția. A fost maestru de cor și șef de muzică la Opera din Israel și, de asemenea, director artistic la Opera Națională București.

În paralel: „Keshetul Copiilor” (de la ora 11:00, info: 0727677776 Coral)

Accesul liber. Bufet de prânz inclus.

Info: 021-3202608 (Recepția JCC București)

Eveniment organizat de Federația Comunităților Evreiești din România – CM cu sprijinul the American Jewish Joint Distribution Committee.

subscribe to comments RSS

There are no comments for this post

Please, feel free to post your own comment

* these are required fields

Centrul Comunitar Evreiesc Bucuresti is powered by WordPress and FREEmium Theme.
developed by Dariusz Siedlecki and brought to you by FreebiesDock.com