MUZEON via JCC – Ben Gurion 0

MUZEON via JCC – vizită la casa lui Ben Gurion
Duminică 24 mai 2020, 13:00, online / prin Internet

ATENȚIE, ora de începere modificată: 13:00

Pe 22 mai ne bucurăm cu toţii de „Ziua Ierusalimului”, care aniversează reunificarea Ierusalimului și instaurarea controlului israelian asupra orașului vechi, în urma războiului de șase zile din 1967.

JCC București și JCC România marchează această zi poftindu-vă duminică 24 mai la vizitarea unui muzeu edificator pentru istoria Israelului, în Tel Aviv, în casa unuia dintre principalii fondatori ai Medinat Israel, cel care a dat glas Declaraţiei de Independenţă din 14 mai 1948.

Pentru participare este necesară înscrierea prealabilă pe www.bengurion.jcc.ro urmând ca ulterior să primiți datele necesare conectării.

În parteneriat exclusiv pentru JCC București & România, vă invităm duminică 24 mai, 13:00 la un tur ONLINE în direct, gratuit, din confortul caselor voastre, cu ghidaj în limba engleză, pentru un grup de membri JCC din România, prin aplicaţia Zoom, care se poate descărca de aici: https://zoom.us/download

Casa Ben-Gurion din centrul Tel-Aviv a fost construită la începutul anilor 1930. În testamentul său, Ben-Gurion, primul prim-ministru al Statului Israel și unul dintre fondatorii săi, l-a legat statului.

Ben-Gurion House găzduiește aproximativ 50.000 de invitați în fiecare an: studenți, soldați, seniori și, desigur, turiști. În ultimul timp, evident, turismul s-a oprit în toată lumea.

Turul nostru în limba engleză durează între 30 și 45 de minute și vă ghidează prin încăperile casei, spunând povestea vieții și activității lui Ben-Gurion, vorbind despre soția sa, Paula și familia sa, despre multele sale implicări în edificarea Medinat Israel și despre viziunea sa despre lume. Veţi avea parte și de o privire asupra impresionantei biblioteci situate la etajul superior al casei, biblioteca privată a lui Ben-Gurion, care are peste 20.000 de cărți!

Pentru participare este necesară înscrierea prealabilă pe www.bengurion.jcc.ro urmând ca ulterior să primiți datele necesare conectării.

 

subscribe to comments RSS

There are no comments for this post

Please, feel free to post your own comment

* these are required fields

Centrul Comunitar Evreiesc Bucuresti is powered by WordPress and FREEmium Theme.
developed by Dariusz Siedlecki and brought to you by FreebiesDock.com