Nussbaum 95736 0

Itinerarii Evreiești – NUSSBAUM 95736
Proiecție interactivă cu participarea regizorului CSIBI László

Marți, 26 ianuarie 2021, 19:00 – online -, cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

■ Silviu VEXLER, Președintele FCER-CM, Deputat în Parlamentul României ■ Andrei KLEIN, supraviețuitor ■ Dan ROMAȘCANU, publicist ■ IN MEMORIAM – ceremonie interactivă

Înscrie-te pe www.proiectie.jcc.ro pentru obținerea datelor de acces*

*datele de acces vor fi transmise prin e-mail și SMS în cursul zilei de 26 ianuarie

CSIBI László s-a născut pe 13 august 1978 la Odorheiu Secuiesc.  A studiat La Facultatea de Teatru și Film – Universitatea BB din Cluj, are un BA în Cinema Arts și un MA în Theater and Performing Arts.

Activează că operator, editor imagine și regizor de film. Este Președintele unui WorkshopFilm din Cluj, a lucrat câțiva ani că producător în televiziune, lucrează la BFM – BBTE Film Fotó Média – pagina de Media a Univ BB din Cluj

Filmele sale documentare  sunt solid documentate și bazate pe cercetări academice asupra istoriei și culturii Transilvaniei. Și mai ales sunt bazate pe tehnica interviului,  care cer subtile cunostiinte privind psihologia personajelor implicate în acest demers… nu în cele din urma sunt bazate și pe empatia cu acestea.

Este cunoscut pentru peliculele:
* Truda / Rușinea – 2010 – video short
* Harald and Hedvig – 2010 – animație, scurt metraj (povestea unei iubiri adevărate în lumea unui viermișor)
* A kastély árnyékában/ În the shadow of the castle / În umbra castelului – 2012 (Povestea castelului familiei Bánffy din Bonţida, bazata pe istorisirile și memoriilor populației locale)
* Kós Károly – 2013 – documentar, scurt metraj
* Născut în 1883 la Timișoara – decedat în 1977 la Cluj)  Architect  scriitor, grafician, etnograf și politician
* Édes Erdély, itt voltunk / Sweet Transylvania, we were here – 2015 – documentar, scurt metraj – (la 75 de ani de la Dictatul de la Viena din 1940 – o privire asupra evenimentelor)
* Nussbaum 95736 – 2017- documentar
* Times of Need/Gecile negre (Video short) – 2018

Povestea lui Laszlo Nussbaum, născut în anul 1929, clujeanul care a scăpat din “fabrica morţii” de la Auschwitz: a fost martorul Holocaustului, unul dintre cele mai groaznice acte comise de om, și singurul din familia lui care a supravieţuit iadului nazist. Laszlo Nussbaum este unul dintre puţinii clujeni care mai pot povesti ce au trăit în “fabrica morţii”.

Un film despre lupta, supraviețuire, speranță și iertare. Din care ne dam seama, o data în plus, că supravietueirea nu era regula, ci excepția! Și ne dam seama că astăzi, amintirea este responsabilitatea supraviețuitorilor, dar mâine, când aceștia nu vor mai fi, responsabilitatea vă deveni a noastră. Și trebuie să fim în cunoștință de cauză și să ne-o exercitam!

subscribe to comments RSS

There are no comments for this post

Please, feel free to post your own comment

* these are required fields

Centrul Comunitar Evreiesc Bucuresti is powered by WordPress and FREEmium Theme.
developed by Dariusz Siedlecki and brought to you by FreebiesDock.com