Purimul Copiilor la JCC 0

Purimul Copiilor 2018: duminica, 25 febr, 11:00

Cel mai mare Parc de Distracții de Purim pentru Copii: castel gonflabil / humântași / vată de zahăr / concurs de costume cu premii / povestea de Purim / muzică / dans / ateliere de lucru manual.

Povestea Purimului, care a avut loc acum 2300 de ani, este relatată în Cartea Esterei iar eroii din povestea Purimului sunt Estera, o tânără evreică din Persia, și Mordechai, unchiul ei mai în vârstă, care o crescuse.

Purim este de multe ori considerat cea mai veselă sărbătoare a iudaismului. În timpul Purimului se obișnuieste ca oamenii să se mascheze, să organizeze carnavaluri, să puna în scena spectacole și toata lumea să sărbătorească și să mănânce delicatese. O prăjitură specială pentru Purim este Humentaschen (în traducere: buzunarele lui Haman). Aceste prăjiturele tringhiulare umplute cu gem sau semințe de mac, miere și nuci,  trebuie să reprezinte pălăria cu trei colțturi a lui Haman.

Cei mici șunt invitați la JCC la Purimul Copiilor, unde vor învăța despre această sărbătoare într-un mod amuzant, distractiv.

Participare: 10 lei/copil, intrarea părinților gratuită.

Info & înscrieri: 021-3202608 (Recepția JCC) sau 0728-457777 (Simona)

subscribe to comments RSS

There are no comments for this post

Please, feel free to post your own comment

* these are required fields

Centrul Comunitar Evreiesc Bucuresti is powered by WordPress and FREEmium Theme.
developed by Dariusz Siedlecki and brought to you by FreebiesDock.com