Shabat la Sinagoga Credința 0

Seară de Shabat în direct de la Sinagoga Credința, București
Vineri, 14 august 2020, 18:30, prin Internet

■ descoperă Sinagoga Credința și istoria evreiască a zonei ■ recital muzical la armoniu cu Emanuel Pusztai, cantor ■ învățătură evreiască cu Rafael Shaffer, Prim Rabin ■ Kabalat Shabat ■ kidush

Participare online, prin Internet:
■ Conectează-te via ZOOM: 299 619 5424
■ Conectare cu un singur click: zoom.us/j/2996195424
■ Facebook Live: www.facebook.com/JCCBucuresti

SPECIAL: alătură-te transmisiunii în direct prin Internet și participă gratuit la eveniment în interiorul sinagogii, în limita locurilor disponibile și a măsurilor de distanțare și protecție, pe bază de înscriere prealabilă (nu se servește masa!) - click aici

În cartierul Dudeşti, între Calea Vitan şi Calea Dudeşti, in spatele Bucureşti Mall, pe str. Vasile Toneanu nr 48, se află o mică sinagogă: Templul Credinţa – Hevra Emuna.

Acest monument istoric a fost ridicat de Societatea Credinţa în 1933. Prin grijă societăţii, ce avea ca scop ridicarea nivelului cultural al populaţiei sărace din acest cartier, s-au organizat şezători culturale, au fost achiziţionate cărţi, a fost întreţinut templul şi azilul confesional, s-a înfiinţat o cantină şcolară pentru elevii nevoiaşi.

Sinagoga a fost ridicată după planurile arhitectului Mihai Doliner şi executată sub atenţia tatălui său, în stilul art deco al anilor ’20-’30 ai secolului 20. Ca urmare a scăderii substanţiale a numărului enoriaşilor, sinagoga a fost închisă în anul 2007.

Alătură-te online:
■ Conectează-te via ZOOM: 299 619 5424
■ Conectare cu un singur click: zoom.us/j/2996195424
■ Facebook Live: www.facebook.com/JCCBucuresti


subscribe to comments RSS

There are no comments for this post

Please, feel free to post your own comment

* these are required fields

Centrul Comunitar Evreiesc Bucuresti is powered by WordPress and FREEmium Theme.
developed by Dariusz Siedlecki and brought to you by FreebiesDock.com